Eh bazen çekmeceler karıştırılır,bir şey ararsınız.….Sabahları
daha mı cin gibi oluyorum ne ? Evirdim cevirdim kalp kalıbı elimde ,tam geri
çekmeceye koyacak iken nedensiz tezgaha koydum.
Tabii ki sabah kahvaltısı hazırlıyorum,aklımda sucuklu
yumurta yapmak yok!Kafam da tilkiler dolaşıyor…Yahu ben bu kalıbı kurabiye yapmak için hiç kullanmadım
ki!!!!
Mayalı mayasız kurabiyeler çörekler geçti aklımdan bir an..Ben
kahvaltı hazırlıyorum ,nereden aklıma girdin kalıp ?…
Haşlamak üzere kenara koyduğum yumurtalar gözüme ilişti,yumurtayı bu kalıpta pişirsem nasıl
olur dedim bir an,haşlanmış yumurtadan vazgeçildi anında.
Hafta sonu ,biraz sucuk eklemeli dedim J…..
Aslında çoğumuzun
evinde bir şekilde sucuklu yumurta pişiyordur,ama bu tarif kalpli işte J
Yumurta sarısı eklemek biraz el becerisi istiyor,yok ben
sarı beyaz karışık isterim derseniz bile
yumurtanızı çok çırpmadan ekleyin.
Akşamdan atışmış olduğunuz sevgiliye ,sabah kahvaltısı jesti
JBarışmak
lazım ….
¼ kangal sucuk
1 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
Sucuklarınız arzu ettiğiniz boyutta küp kesin, teflon tavaya
aldığınız tereyağ erirken sucukları tavaya alın. Yarım dk kadar harlı ateşte
pişirin. Ateşten alın.Kalıbınızın içine sucukları spatula yardımıyla toplayın.
Tekrar ateşe aldığımız sucukların üzerine yumurtamızı önce akını koyalım kalıba
tam yayalım. En son yumurtanın sarısını patlatmadan kalıbın içine ekleyelim.Bu
aşamalarda ateşiniz kısık olsun. Tavamıza kapak kapatarak 1 dk, sonra açık 30sn
yumurtamızı orta hararetteki ateşte pişirelim.
Spatula yardımıyla tavada yumurtanızı kalıptan yavaşca
ayırın. Karabiber ve tuzunu ayarlayın. Servis tabağına aldığınız sucuklu
yumurtanızı arzu ettiğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç bu kadar şıkını görmemiştim :) Çok hoş bir bloğunuz var.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
Teşekkür ederim Leyla hanım,görselliğe önem veriyorum.Ama sadece spontane gelişen bir şekil bu tarif :)
Sil