Taze kekik kokusu aldığım zaman
bahar gelmiş demektir benim için…Kaç kişi bu nefis kokuyu sever bilmiyorum.Et
yemeklerimizin eşlikçisi,mutfağımdan eksik etmediğim baharatım….Geçen gün
gittiğimiz kır lokantasının kapısında bir ablamı taze dağ kekiği satarken gördüm.Durur
muyum,hemen aldım.Torbası 5 TL…Ne zahmet dağ başına çık tek tek topla kekiği.
Bir kısmını kurutmalı,diğer kısmını
zeytin yağına basmalı.Tazecikten çayını yapmak lazım ,birazda çok sevdiğim domatesli salatasını ....Zeytin yağına bastığım kekikte işlemden geçti,tadını
buldu….neler yaptım,paylaşacağım.
Kahvaltıda domatesi çok
severim,çay ve peynir olsun yeter….Başka katık aramaya gerek yok ekmeğe.Bu
sefer kekik şenlendirdi domatesimi.
Tarifim şöyle:
20-25 dal filizi taze
kekik(zahter)
1 adet iri domates
2 adet kornişon turşu.
Küçük boy yağ biberi(kapya)
Zeytinyağ
Limonsuyu veya nar ekşisi
Tuz
Ben tarifimi kahvaltılık
hazırladım.Eğer akşam sofralarınızda yer alacaksa bu tarif, taze soğan ve/veya sarımsak eklemenizi
öneririm.
Dallarından kopartılmış
filizleri yıkayın.Tuzla ovun.10 dk kadar bekletin.Soğuk sudan geçirip,iyice kurulayın.Bu
işlem kekiğin sert tadını ortaya çıkarıyor ve acılığını alıyor.
Kornişon turşu,kabuğu
soyulmuş domates ,biberi minik doğrayın.Kurumuş kekikle harmanlayın.Zeytinyağ ve limon suyu
lezzetlendirin,tuzunu ayarlayın.
Afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. En kısa zamanda denemek istiyorum. Mis gibi kekik kokusu buralara kadar geldi. Bloğunuzu severek takip ediyorum bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Selda Hanım,çok teşekkür ederim.Bende vakit buldukça blogunuzu takip etmeye çalışıyorum.Yeni tariflerde görüşmek üzere..Sevgiler
SilBurdaki pazarlarda taze kekik demeti 3 liraya satılıyor :( keşke ben de torba torba kekiğe sahip olsam.. bayılıyorum onun dağlardaki kokusuna... elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇukurova'nın bereketi diyelim....Momentos 1 bağ ile de bu tarifle kahvaltınızı zenginleştirmek mümkün...Afiyetle.
Sil