Bazen Çukurova güneşi’nin hain olduğunu düşünüyorum.Herşey o
kadar çabuk oluyor ve olgunlaşıyor ki!!!Yayla zamanı da aynı sıkıntıyı
yaşıyorum,yetişemiyorum.
Diğer yandan isyan etmemeli,bu güneşi arayan onlarca ülke
yaşanları olduğunu biliyorum…
Balkon bahçemdeki fesleğenlerim tohuma kalkmak üzere,sert
güneşte olgunlaştı ve bir kısmı kışlık hale geldi bile…Yeni tohumlar ekilecek
demektir.
Fesleğen yaprakları bu kadar bol iken makarnayı da
lezzetlendirme zamanı gelmiştir demektir.Bu tarif için ister kuru ister yaş
fesleğen kullanın domatesli makarnaya keyif katıyor.
Bu tarife kedim “Lord” un fesleğen saksısıyla balkon keyfini
de eklemeden geçemedimJ
Tarifim şöyle….
Yarım paket çubuk makarna
2 su bardağı domates rendesi
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 diş sarımsak
1-1,5 çorba kaşığı tereyağ
3-4 çorba kaşığı
zeytinyağı
10 -12 yaprak taze fesleğen
Karabiber
Servis için ,
Rendelenmiş parmezan peyniri
Taze fesleğen yaprağı
Domates sosu için zeytinyağ,ince doğranmış sarımsağı
tencerenize alın.Aynı anda kaynamış suya tuz ve sıvı yağ ekleyin.Makarnanızı
aldante haşlamak üzere sıcak suya alın.Sarımsaklar sotelenmeye yakın,domates
püresini ekleyin.
Püreniz pişmeye yakın yarı diri makarnaları delikli kepçe ile sarımsaklı-domatesli püre
içine aktarın, ateş hızını artırın.Bir çorba kepçesi makarna suyundan soslu
makarnaya ekleyin.Tereyağını ,taze çekilmiş karabiberi ekleyin .Ateş hızını
makarna ve sosla tam pişecek hıza getirin.Karıştırarak suyunu çekmesini
sağlayın.
Suyunu çeken makarnayı ateşten alın.İnce kıyılmış
fesleğenleri ekleyin.Harmanlayın.
Serviste rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
Not : Parmesan peynirinin tuzu yeterli geldiği için tuz
eklemedim.
Hemen yapıyorum:)
YanıtlaSil